Om oss

Praktisk Talt AS – hvem vi er og hva vi kan

Praktisk Talt AS er et familieeid innholds- og medieselskap med adresse i Son.

Vi tilbyr planlegging og produksjon av SEO-tilpasset innhold, og bistår oppdragsgivere med synliggjøring gjennom tekst og foto av god kvalitet.

I tillegg eier og driver vi nettbutikken Umah.no og nettavisen Verktøy 24.

Jørn Søderholm

Daglig leder og «kreativ hovedmotor» i Praktisk Talt AS

Journalist og pressefotograf siden 1990. Reportasjeleder og redaktør gjennom 20 år. Spesialist på formidling innen bygg, anlegg, VA, VVS og andre praktiske stoffområder.

  • Redaktør i Verktøy 24 – 2016-dd
  • Redaktør i Anleggsmaskinen – 2013-2021
  • Redaktør i Rørfag – 2006-2013
  • Deskjournalist/reportasjeleder i Båtmagasinet – 2003-2006.

Digitalt og på trykk

Bred kunnskap om utvikling og bruk av digitale og trykte media. Spesialist i optimalisering av innhold for både lesere og søkemotorer. Står bak store mengder trykksaker (tidsskrift) og nettsaker.

Tekst, foto, video

Kreativ og effektiv skribent, med et ekstra godt øye til bygg, anlegg, håndverk og praktiske disipliner. Visuelt sterk og produktiv pressefotograf. Behersker stillfoto og video, samt redigering.

Jørn Søderholm
Jørn Søderholm. Daglig leder, Praktisk Talt AS. Tlf 41655220.
Dyktig kar med glimt i øyet!
Jørn er en faglig dyktig kar med et stort glimt i øyet, som vi har hatt gleden av å jobbe sammen med i mange år. Det har rett og slett vært stor stas å være på lag med Jørn da han var redaktør i fagbladet Anleggsmaskinen!
Med andre ord: hvis du lurer på om denne karen kan brukes til noe med journalistisk vri, så er svaret utvilsomt ja på det!
Anita Madshus
Daglig leder, A2 Media AS
Beste kundesamarbeid
Arbeidet med Jørn og Anleggsmaskinen er muligens det beste kundesamarbeidet jeg har hatt gjennom tidene. Fantastisk strukturert, og profesjonelt i alle ledd. Og ikke minst veldig hyggelig på det personlige plan, med masse humor i hverdagen.
Gunhild Nygaard Hafsahl 
Grafisk designer, kreativ leder i Edda Grafisk AS
Høy kvalitet til avtalt tid
Praktisk Talt AS og Jørn Søderholm har gjennom flere år produsert ulike redaksjonelle tjenester på oppdrag fra Edda Presse AS.
Gode tekster og foto av høy kvalitet har alltid blitt levert til avtalt tid. Jørn Søderholm har mange års erfaring som journalist og redaktør i ulike fagblader, hans brede redaksjonelle bakgrunn gjør at han kan brukes til å dekke saker på mange ulike fagområder. Han behersker både ordinær journalistikk, oppdragsjournalistikk og produserer i tillegg innholds-annonser av god kvalitet. Vi gir våre beste anbefalinger til Jørn Søderholm og Praktisk Talt AS.
Tore Kristensen
Daglig leder i Edda Presse AS
Sidesyn og forståelse
En fabelaktig redaktør, og en kontaktperson med bredere sidesyn og forståelse enn de fleste. Jeg vil savne samarbeidet og samtaler. Håper våre veier krysses ved en senere anledning.
Bjørnulf Lie
Annonseselger, A2 Media AS
…en knakende fin fyr
Som nærmeste kollega til Jørn Søderholm gjennom en årrekke, kan jeg med hånden på hjertet si at Jørn har vært en tvers gjennom pålitelig, seriøs, profesjonell og dyktig redaktør/journalist. Han er dessuten en knakende fin fyr, som det er en fryd å jobbe sammen med. Jeg vil ønske Jørn lykke til videre, og jeg kan anbefale ham på det varmeste!
Runar F. Daler
Ansv. red. Anleggsmaskinen